Pirelli Cinturato Winter 2 – legjobb téli gumiabroncs

Az új Pirelli Cinturato Winter 2-t az Auto Bild és a Tyre Seeker nemzetközi kiadványok egyaránt a legjobb téli gumiabroncsnak ítélték, ugyanakkor a Tyre Reviews szaküzlet is “ajánlottnak” minősítette.

Pirelli Cinturato Winter 2 – Auto Bild

Az Auto Bild 56 gumiabroncsot választott 215/55 R17-es méretben a 2022-es téli szuperteszthez. A szokásos kezelhetőségi, fékezési és aquaplaning biztonsági teszteket elvégezve a magazin értékelte a legjobb 20 gumiabroncsot havas, nedves és száraz körülmények között egyaránt. A hatékonyságot is mérték, beleértve a kopást és a gördülési ellenállást. A Pirelli Cinturato Winter 2 kiváló teljesítményének köszönhetően “példaértékű” értékelést kapott. Az Auto Bild szerint: “A Pirelli Cinturato Winter 2 meggyőző, sokoldalú teljesítményt mutatott, nagyon jó futásteljesítménnyel, magas hatékonysággal, pontos kezelhetőséggel nedves utakon és jó aquaplaning tulajdonságokkal.”

Pirelli Cinturato Winter 2 – Tyre Seeker

A Tyre Seeker szaklap öt téli gumiabroncsot tesztelt 215/55 R17-es méretben havas útvonalon. A kezelhetőséget, a hófékezést, a havas oldalirányú tapadást és a havas tapadást vizsgáló tesztsorozat végén a Pirelli Cinturato Winter 2-t hirdették ki győztesnek a teljesítmény, a könnyű vezetés és a vezetési élmény egyensúlyának köszönhetően.

Pirelli Cinturato Winter 2 – Tyre Reviews

Végül a Tyre Reviews kilenc különböző, 225/45 R17-es méretű téli gumiabroncsot szerelt fel egy Volkswagen Golfra, és egy hóval borított úton tesztelte őket, hogy felmérje a különböző objektív és szubjektív paramétereket. A Pirelli Cinturato Winter 2 hatékonynak és biztonságosnak bizonyult és a legmagasabb elismerést érdemelte ki. A magazin “a legszórakoztatóbb” gumiabroncsnak nevezte, amely minden időjárási körülmény között ideális. Kiváló a hókezelésben, a nedves és a száraz kezelhetőségben.

Pirelli cinturato Winter 2

Pirelli Scorpion

A Scorpion termékcsaláddal együtt a Cinturato abroncsok egy olyan család részét képezik, amely a nyári, téli és négyévszakos termékeknek köszönhetően egész évben kiszolgálják az igényeket. A Pirelli a közelmúltban megújította a teljes termékcsaládot, hogy magába foglalja a company “Eco-Safety Design” megközelítésével kifejlesztett technológiákat, amelyek ugyanazon terméken belül ötvözik a biztonságot és a fenntarthatóságot. A Pirelli Cinturato Winter 2 és a Pirelli Scorpion Winter 2 – egy kifejezetten SUV-khoz tervezett téli gumiabroncs – ennek a fejlesztésnek az eredménye, számos közös jellemzővel rendelkeznek, amelyek különösen hatékonnyá teszik őket alacsony hőmérsékleten. A legfontosabb közös újítás a Pirelli 3D sipe technológia. Ezek a lamellák a futófelület kopásával változnak, lineárisról cikk-cakk mintázatra váltva, amely garantálja a tapadást száraz, nedves és havas felületeken a gumiabroncs teljes élettartama alatt. Mindkét gumiabroncs megkapta a neves német tanúsítványt, a TÜV SÜD jelzést, amely a téli abroncsok közötti kategóriaelsőt jelzi.

Mit jelent a gumi homologizáció?

A vulkanizáláshoz hasonlóan, a homologizáció is a kevésbé ismert műszaki fogalmak közé tartozik, ame
2023.02.06 14:22

A legfontosabb KRESZ szabályok a gumiabroncsok kapcsán

Kötelező a fagyos hónapokban téli abroncsokra váltani? Megbüntethet a rendőr közúti ellenőrzés során
2023.02.01 13:02

A Falken Tire hivatalos partnere a 2023-as férfi IHF kézilabda-világbajnokságnak

A Falken Tire Europe a 2023-as IHF férfi világbajnokság hivatalos partnere lesz a közelgő tornán. Az
2023.01.27 10:19

Újabb szuperautóra gyárt gumiabroncsot a Bridgestone

A Bridgestone a Lamborghini Huracán STO, EVO és Tecnica modellek után a Huracán Sterrato egyetlen és
2023.01.23 10:31

Fizet a casco és kötelező biztosítás, ha nincs téli gumi?

Vajon kötelező az évszaknak megfelelő abroncs használata Magyarországon? Fizet a casco és kötelező b
2022.12.21 13:28

Benzinár: így spóroljon a magas ár mellett a gumiabroncsokkal

A benzinár emelkedés miatt jelentősen költségesebb lett a közlekedés. Bár az üzemanyag árát nem tudj
2022.12.21 13:25