ContiRe. Tex – gumiabroncs újrahasznosított műanyagból?

Minden percben 1 millió műanyag palackot dobnak ki világszerte, és ennek csak a fele kerül újrahasznosításra.

A Continental megtalálta a módját, hogy a műanyag hulladékból hasznosítható anyagot készítsen a gumiabroncsokhoz. ContiRe.Tex olyan technológiát jelent, mellyel újrahasznosított műanyag palakckból nyerik ki az alapanyagot a karkaszhoz.

Hogyan használhatóak fel újrahasznosított anyagok prémium gumiabroncsokhoz?

A Continental a ContiRe.Tex technológiával, igyekszik energiahatékonyabbá és környezetbarátabbá tenni a gyártást, felhasználást és újrahasznosítást. A gyártó egy lépéssel közelebb került a 100% újrahasznosított vagy fenntartható anyagokból készült gumiabroncsok felé.

Az anyag, mely felhasználás nélkül a szemétégetőben, az óceánban vagy a hulladéklerakókban végezné: a “Tex” a textil rövidítése, a jelen esetben polietilén-tereftalátból (PET) újrahasznosított minőségi poliészter szálat jelent.

A szálat mechanikusan állítják elő mindenféle köztes vegyi lépés közbeiktatása nélkül. A folyamat a palackok és a kupakok kézi elválasztását, majd a mechanikus tisztítását, aprítását, valamint a műanyag granulátummá dolgozását vonja magába, melyet végül a fenntartható gumiabroncsaink előállításához felhasznált poliészter szálba fonnak.

A PET palackokat kizárólag zárt újrahasznosító kör nélküli régiókból gyűjtik. Egy garnitúra szabványos személyautó 40 újrahasznosított PET palackot hasznosít (a ContiRe.Tex 9 – 15 PET palackot hasznosít abroncsonként, a gumiabroncs méretétől függően).

ContiRe. Tex

Mindennapjaink műanyag hulladéka a holnap gyártásának alapanyaga

A ContiRe.Tex maradéktalanul leváltja az abroncs szerkezetéhez rendszerint felhasznált hagyományos poliésztert, és ugyanolyan tartós, mint a hagyományosan készült abroncsok. A gumiabroncsba ágyazott textilkábelek a belső nyomás erejének elnyelésére készültek, és hogy méretileg stabilak maradjanak még nagy terhelés alatt és magas hőmérséklet mellett is.

A ContiRe.Tex sikeresen bizonyította a teljesítményét a Continental CrossContact Extreme E versenyabronccsal extrém viszonyok mellett az Extre E Racing második évadában. Az évad 2022. februárban indult, és egész évben folytatódik. Ráadásul a segédjárművek az idei Tour de France versenyen első ízben lesznek ContiRe.Tex technológiát tartalmazó gumiabroncsokkal szerelve. A ContiRe.Tex abroncsok az oldalfalra nyomtatott különleges logóval különböztethetők meg a ContiRe.Tex nélküli gumiabroncsoktól, melyen ez áll: „Újrahasznosított anyagot tartalmaz.”

ContiRe. Tex

Erőfeszítések a fenntarthatósági kötelezettségvállalásért

  • A Continental 55% -kal kevesebb vizet és 17% -kal kevesebb energiát fogyaszt, mint az iparági átlag legyártott gumiabroncs tonnánként
  • További 20% -kal tervezik ezt csökkenteni 2030-ra
  • 2020 vége óta, a gumiabroncsgyártó telephelyeinkhez világszerte vásárolt hálózati áram szén-dioxid semleges az energiatulajdonság tanúsítványok beszerzésének köszönhetően
  • A Continental a RE100 kezdeményezés tagja, mely elkötelezett az üzleti tevékenység során felhasznált áram megújuló energiára váltásban
  • A Continental abroncsgyártása 2040 –re szén-dioxid semlegessé válik
  • Teljes klímasemlegességre törekszünk a teljes értékláncunk mentén 2050-re

A Toyo Tires megújítja az együttműködést az AIG Women’s Open-el

A Toyo Tires a 2019-es angliai woburn-i játék óta partnere az AIG Women’s Opennel. A partnersé
2022.08.09 12:47

“Nyaralni megyek, és magammal viszem a…” – Semperit pakolási tippek különböző típusú autós nyaralásokhoz

Adrenalinfokozó kalandok, kempingezés a természetben, városi séták vagy napsütötte tengerpart: a nya
2022.08.04 12:11

Autógumi élettartam: mennyi ideig használható az autógumi?

Az autógumi élettartam függ a gumik minőségtől, a vezetési szokásoktól és az átlagosan megtett távol
2022.07.22 13:11

Defektet kaptam, mit tegyek? Megoldás defekt esetén!

Defektet kaptam, mit tegyek? Érdemes autómentőt hívni vagy jobb egyedül neki fogni az abroncscseréne
2022.07.13 12:48

Falken Tire Nürburgring Endurance Series – kimagasló győzelem

A Falken Motorsports kimagasló győzelme a Nürburgring Endurance Series (NLS) szezonjának csúcspontjá
2022.07.11 11:07

Használt gumi leadás ingyen: minden, amit tudni érdemes

A lefutott abroncsok veszélyes hulladéknak minősülnek, így nem dobhatjuk ki a kommunális hulladékkal
2022.07.06 13:03