Vredestein – BMW Active Tourer első szerelésú abroncsa

A BMW Csoport a Vredestein gumiabroncsait választotta az új 2-es sorozatú BMW Active Tourer gyári felszereléseként

Vredestein – BMW Active Tourer gyári felszerelés

A BMW Csoport az Apollo Tyres Vredestein Ultrac gumiabroncsait választotta a teljesen megújult, Európában 2022. márciusától kapható 2-es sorozatú BMW Active Tourer gyári felszereléseként. A BMW Csoport által kiválasztott, az Apollo Tyres magyarországi, gyöngyöshalászi üzemében készülő Vredestein gumiabroncsok három méretben lesznek elérhetők az említett modellhez: 205/65R16 95W, 205/60R17 97W XL és 225/50R18 99W XL. Minden ilyen gumiabroncs oldalfalán egy csillag szimbólum lesz majd látható, mely jelzi, hogy kimondottan a BMW Csoport számára készültek. Ez az első alkalom, hogy az Apollo Tyres eredetialkatrész-gyártói megállapodást költött a BMW Csoporttal.

A többéves megállapodás részeként az Apollo Tyres a BMW Csoporttal szorosan együttműködve még tovább fejlesztette a díjnyertes Ultrac abroncsot, aminek eredményeként ezek, a gyári felszerelés részét képező abroncsok biztonságos és élvezetes vezetési élményt kölcsönöznek az autónak, az üzemanyag-hatékonyságot elősegítő alacsony szintű gördülési ellenállás mellet. A gumiabroncsok „A” besorolást kaptak az üzemanyag-takarékosság és a nedves úton való tapadás szempontjából is, így tökéletesen kielégítik a BMW Csoport vezetési teljesítménnyel kapcsolatos igényeit.

A BMW Csoport 2-es sorozatú Active Tourer modellt tulajdonló ügyfeleinek támogatása érdekében a csillaggal jelölt Ultrac gumiabroncsok a cseregumipiacon, illetve BMW márkakereskedésekben is elérhetőek lesznek.

Vredestein - a BMW Active Tourer

Ez csupán a legutóbbi abból a számos eredetialkatrész-beszállítói egyezségből, melyet az Apollo Tyres neves autógyártókkal kötött az utóbbi hónapokban, ezzel tovább erősítve a hollandiai székhelyű abroncsmárka pozícióját az európai eredetialkatrész-gyártók szegmensében.

Benoit Rivallant, az Apollo Tyres Europe elnök-vezérigazgatója így fogalmazott: „A kimondottan a 2-es sorozatú BMW Active Tourerhez készült Ultrac gumiabroncsok fejlesztése során a kutatási és fejlesztési csapatunk arra összpontosított, hogy a gumiabroncs tovább erősítse a jármű fő jellemzőit, élvezetes, kifinomult és hatékony vezetést biztosítva.”

Vredestein Ultrac abroncsok

Az Ultrac gumiabroncsok legújabb kínálatának tagjai elődeikhez képest 15%-kal jobb kezelhetőséget biztosítanak száraz és nedves útfelületeken. Ez a szögletesebb futófelületet biztosító továbbfejlesztett abroncsüregnek, a merevebb futófelület-mintázatnak és központi bordának, valamint az oldalirányú barázdáknak köszönhető, melyek együttese javítja a kormányzási reakciót és precizitást, ami biztonságos és dinamikus vezetési élményt tesz lehetővé. Emellett az új abroncsok 5%-kal jobb mutatókkal rendelkeznek a gördülési ellenállás terén, ami javítja az üzemanyag-hatékonyságot és csökkenti a CO2-kibocsátást.

Elődjéhez képest az Ultrac 50%-kal több egyedi, tapadásjavító szilika- és gyantakeveréket tartalmaz, ami 10%-kal javítja a fékezési teljesítményt, mind száraz, mind nedves felületeken. Az ütéselnyelési és zajcsökkentési teljesítmény szintén javult a csökkentett csúcsmagasságnak, az optimalizált oldalfal-felépítésnek és a megnövelt rugalmas zónának köszönhetően. Mindemellett a gumiabroncsok profilblokk-elosztását a különböző gumiabroncs-átmérőkhöz optimalizálta a vállalat az akusztikus kényelem növelése érdekében.

ContiRe. Tex – gumiabroncs újrahasznosított műanyagból?

Minden percben 1 millió műanyag palackot dobnak ki világszerte, és ennek csak a fele kerül újrahaszn
2022.06.29 12:52

Gumi méret: gumiabroncs méretek magyarázata

A gumiabroncsokon található szám- és betűjelölésekből pontosan megismerhető a gumi méret és az abron
2022.06.27 14:59

24h Nürburgring 2022 a Toyo Tires szemszögéből

Nürburgring pálya – mit érdemes tudni róla? A Toyo Tires kutatási és fejlesztési részlege a Nü
2022.06.21 12:27

Vredestein & 1000 Miglia (Mille Miglia)

A Vredestein 2022-ben új hároméves megállapodást írt alá a történelmi 1000 Miglia klasszikus olaszor
2022.06.17 10:55

A Bridgestone hiperhatékony gumiabroncsot fejleszt a Mercedes-Benz VISION EQXX számára

A Mercedes-Benz AG a Bridgestone-t választotta a Mercedes Benz VISION EQXX névre hallgató, technológ
2022.05.26 13:22

Hoonipigasus – Ken Block és a vadiúj átalakított Porsche

“Hoonipigasus” – az új átalakított Porsche Ken Block visszatér vadonatúj versenyau
2022.05.24 14:57